Enkel gecertificeerd scharrelvlees

Slagerij van Nugteren werkt enkel en alleen met gecertificeerd scharrelvlees. Dierenwelzijn staat er hoog in het vaandel. Al het vlees, waaronder o.a. de runderen hiernaast, wat verkocht wordt heeft vrij rondgescharreld. Dit is goed voor de gezondheid en de kwaliteit van het leven van het dier maar ook voor de smaak van het vlees. Om dit te controleren neemt slager van Nugteren heel af en toe zelf een kijkje in de wei, maar uiteraard is slagerij van Nugteren ook door onafhankelijke externe partijen gecertificeerd. Kom langs in de winkel en bekijk de verkregen certificaten!

Slager bezoekt scharrelvlees

Varkensvlees is LeCapelin

Proef nu zelf de oorsprong van goede smaak varkensvlees. Ál het varkensvlees van slagerij van Nugteren uit Dordrecht is afkomstig van LeCapelin varkens wat enkel en exclusief hier verkrijgbaar is. LeCapelin varkens leven in de Franse Auvergne. Ze hebben net als onze runderen de ruimte om te scharrelen. Open stallen zorgen voor een frisse berglucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. De dieren krijgen granen en kastanjes gevoerd uit de regio. Dit alles zorgt voor een ouderwets lekkere smaak van het vlees en dat is genieten! Net als bij onze runderen en kippen, gaat uw chef-slager zelfs op reis naar Zuid-Frankrijk om zijn eigen varkens in de Auvergne te bekijken. Uiteraard hangt er ook voor dit scharrelvlees een certificaat in de winkel bij uw slager.

Vers Le Capelin Varkens Scharrelvlees

Scharrelkip zoals het hoort

Al de kipproducten bij slagerij van Nugteren heben extra leefruimte gehad of zijn biologisch. De kippen worden geboren in Nederland en groeien daar op tot volwaardige kippen in een ruime stal. Door de ramen en deuren hebben zij frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook de ambachtelijke verwerking vindt volledig plaats in Nederland. U zult bij slagerij van Nugteren nooit opgefokte plof kiloknalkip verkrijgen. Wel zo diervriendelijk en goed voor uw eigen gezondheid. De kenmerken van onze scharrelkip zijn:

Scharrelkip